🚨Náš e-shop je uzavřen. Neváhejte se obrátit na naši zákaznickou podporu pro více informací.🚨
🗓 25.09.19 👤 Mary Cheung

Vše o naklíčeném müsli

Naklíčené müsli obsahuje mnohem více důležitých živin než běžné nenaklíčené müsli. V tomto článku se dozvíte, co vlastně naklíčené müsli znamená a jaké má výhody.

Vše o naklíčeném müsli

Vše o naklíčeném müsli

Müsli má různé tvary a velikosti a obsahuje různé složky v závislosti na vašich preferencích. Většinou se skládá z různých směsí obilovin, jako jsou ovesné vločky nebo pohankové vločky.

Kdo vynalezl müsli?

Původní müsli vyvinul v roce 1890 reformátor výživy Dr. Maximilian Oskar Bircher-Benner a původně se nazývalo jablečná dieta. Jeho záměrem bylo zavést lidem celozrnnou stravu s čerstvým ovocem.

Inspiraci k ní Bircher-Benner našel na túře v Alpách, kde mu jedna mlékařka nabídla pokrm podobný müsli. Postupem času se z tohoto pokrmu stalo známé Bircherovo müsli, které si můžete snadno připravit sami z různých surovin.

Co je naklíčené müsli?

V naklíčeném müsli jsou obvykle naklíčena všechna zrna (např. semínka, vločky). Semena se na dlouhou dobu namočí do vody, aby se zahájil proces klíčení.

Co se děje během klíčení?

Po nasáknutí semen vodou se stimuluje metabolismus klíčení. V zrnu se rozpustí inhibitory enzymů a důležité enzymy se mohou aktivovat. Tyto enzymy přeměňují chemické sloučeniny, například složité složky potravy, které naše tělo špatně zpracovává, na snadno spotřebovatelné sloučeniny. Semena se poté vysuší, aby se zastavil proces klíčení. Délka namáčení se liší v závislosti na druhu zrna.

Je důležité vědět, že ne vždy jsou naklíčené všechny složky müsli, ale někdy pouze jedna složka. Pohled na seznam složek vám obvykle prozradí více.

Jaké jsou výhody naklíčeného müsli?

Na internetu se uvádí mnoho různých výhod naklíčeného müsli. V konečném důsledku však nejsou dostatečně vědecky ověřené ani autorizované. Z tohoto důvodu a protože vám chceme poskytnout pouze spolehlivá fakta, nebudeme zde inzerovat žádné polopravdy. Můžeme pouze říci, že naše müsli je zatraceně chutné, příjemně sladké a má potenciál poskytnout vám dokonalý start do nového dne.


S čím jíte müsli vy?

Jak si müsli připravíte, je zcela na vás. Můžete si vybrat své oblíbené ingredience a naplnit si müsli například do velké zavařovací sklenice. Ať už to budou čokoládové kapky, kokosové lupínky nebo mandlové máslo jako krémová poleva - volba je na vás. Müsli si můžete také ohřát v hrnci, zejména když je venku zima a teplá snídaně je obzvlášť dobrá. Pro rychlou variantu můžete nechat müsli namočené přes noc a jíst ho jako ovesné vločky na noc.

Odpovídající produkty