![](https://koro.imgix.net/media/78/d6/11/1704719429/Barlauch%20Zupfbrot.jpg?w=3000&auto=format,compress&fit=max&cs=srgb)
Pokud sezóna divokého česneku již skončila nebo pokud jste již všechen divoký česnek snědli, můžete do másla přidat špenát, petrželku nebo jiné bylinky a trochu česneku podle potřeby.
-
Schritt 1/7
Mouku nasypte do velké mísy a uprostřed udělejte důlek. Přilijeme sušené droždí, vlažnou vodu a cukr a posypeme trochou mouky. Přikryjte a nechte 15 minut stát, aby se droždí aktivovalo.
-
Schritt 2/7
Přidejte sůl, jogurt a olivový olej a vše uhněťte v hladké těsto (buď pomocí hnětacích háků, nebo ručně, pokud ručně, tak asi 5-10 minut). Těsto opět přikryjeme a necháme na teplém místě kynout přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
-
Schritt 3/7
Mezitím omyjte divoký česnek a osušte ho.
-
Schritt 4/7
Rozmixujte 100 g divokého česneku s veganským máslem, solí, citronovou kůrou a volitelně česnekem na krémové máslo.
-
Schritt 5/7
Předehřejte troubu na 160 stupňů s ventilátorem.
-
Schritt 6/7
Když je těsto hotové, znovu ho krátce prohněťte a rozválejte na čtverec (asi 40x40 cm). Potřete ho máslem z divokého česneku a posypte nasekaným divokým česnekem a veganským sýrem. Poté povrch nakrájejte na malé čtverečky (cca 7x7 cm) a položte několik čtverečků na sebe. Ty umístěte do bochníkové formy ve svislé poloze.
-
Schritt 7/7
Formu na pečení vložte do trouby a pečte 45 minut. Po 30 minutách přikryjte chléb kouskem alobalu, aby příliš neztmavl.
Takhle hodnotí Chléb s divokým česnekem ostatní zákazníci